Onze vrijwilligers: de stukjes van een veel grotere puzzel

Inschrijven als kookvrijwilliger – hoe schrijf je je in?

Past de beschrijving hieronder bij jou en wil je Eleonoor VZW mee ondersteunen en zou je graag vrijwilliger worden? Klik dan op de ‘inschrijven’-button en vul ons formulier in. We contacteren je zo snel mogelijk met alle concrete info, en praktische zaken zoals intern reglement. Is iets voor jou niet duidelijk, laat het ons dan zeker weten.

Inschrijven als kookvrijwilliger – wat verwachten we van jou?

Onze vrijwilligers zijn de onmisbare schakel in ons Eleonoor-verhaal. Zonder deze mensen kunnen we onmogelijk onze dienst aanbieden. We zijn ze dan ook heel dankbaar.

Hoe werkt het vrijwilligersysteem?

Van zodra er een rouwmand wordt aangevraagd zoeken we via ons WhatsApp-groepje een geschikte vrijwilliger. Dit beslissen we op basis van regio en beschikbaarheid. We mikken steeds op één vrijwilliger per gezin, maar indien nodig matchen we soms twee vrijwiligers die samen voor één gezin afwisselend zorgen.

Wat verwachten we dan concreet van jou eenmaal je als vrijwilliger bent aangeduid om een gezin te ondersteunen?

  • We brengen jou en het gezin in contact met elkaar. Je spreekt dus zelf af met het gezin (of de aanvrager van de mand) om de eerste schotel af te leveren. Dit om te vermijden dat het gezin ‘overmand’ wordt door een plots bezoek van een vrijwilliger.
  • Je kookt vijf opeenvolgende dagen voor alle leden van het gezin, waarbij je rekening houdt met eventuele allergieën of intoleranties. De maaltijden die je maakt zijn eenvoudig door het gezin op te warmen. We streven naar écht voedsel, met verse ingrediënten. Het is ook niet de bedoeling dat ze zelf nog aan de slag moeten.
  • Je levert dagelijks / tweedagelijks de maaltijden af.
  • Gedurende de vijf dagen hebben wij contact met jou. We zijn er dus mocht je vragen, opmerkingen of problemen hebben.
  • Je krijgt een eenmalig forfaitair bedrag van 6 euro dat dient als dekking van eventuele kosten voor de aankoop/gebruik van potjes – doosjes die je nodig hebt om het eten in te bewaren dat je maakt voor het gezin. Uiteraard mag je ook gaan voor herbruikbare potjes of schotels.  
  • Na de vijf dagen bezorg je ons de info voor correcte administratieve afhandeling.
  • Eenmaal per kwartaal bezorgen wij de gezinnen een rouwmand met daarin koffie, granola, een droogboeketje en een gepersonaliseerde ovenschotel van/voor hun overleden kindje.

Moet ik de maaltijden zelf financieren?

Uiteraard niet, wij voorzien voor jou een budget. Per persoon van het gezin krijg je een dagbudget van 5 euro. Daarnaast voorzien we kilometervergoeding voor het afgelegde dagtraject.