Nasi Goreng

Ingrediënten

250 g langkorrelrijst
200 g kipfilet
200 g varkensvlees
2 bossen lente-uitjes
2 teentjes look
3 eetlepels maïsolie
1/2 eetlepel samba

1 dl kippenbouillon (1 dl water + 1/2 bouillonblokje)
2 eetlepels geraspte gember
2 eetlepels ketjap
100 g gepelde garnalen
4 eieren
1 eetlepel melk
1 tas erwten
kippenkruiden

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar.

Snijd het vlees in reepjes.
Kruid de kip met kippenkruiden.
Snijd de uien in ringen.
Hak de look fijn.

Verhit de olie in een wok.
Bak eerst de kip en dan het varkensvlees rondom bruin.
Wok de ui en de look in hetzelfde vet.
Doe het vlees erbij en bak de sambal even mee.
Voeg de kippenbouillon, gember, ketjap en erwtjes toe.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Klop de eieren los met melk, peper en zout.
Bak er een omelet van en snij in reepjes.

Schep de rijst door het vleesmengsel en bak even mee.
Verdeel de garnalen en de omelet over de Nasi goreng.

Eet smakelijk!

Recept door Sanne De Weerdt