Opgevulde pasta met zoete aardappelsaus

Ingrediënten
700 g zoete aardappel
2 grote zoete puntpaprika’s
2 teentjes knoflook
olijfolie
gemalen kaas
500 ml kippenbouillon
250 g kastanjechampignons
300 g kippengehakt
kipkruiden
pastaschelpen (kan ook met cannelloni)
Bereidingswijze
Snij (schillen hoeft niet) de zoete aardappel in blokjes.
Ontpit de paprika’s en snij in 4 stukken.
Pel de teentjes knoflook
Leg de zoete aardappel, knoflook en paprika op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet in een voorverwarmde oven van 185°C tot alles zacht is (+/- 25 min.).
Pel de paprika’s.
Mix de zoete aardappel, paprika, knoflook en 250 ml bouillon fijn in een blender of met de
mixer.
Voeg extra bouillon toe tot je de gewenste sausdikte verkrijgt.
Kruid het geheel met peper en zout.
Giet een deel van de saus in een ovenschaal.
Snij de champignons in fijne blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie en bak op een hoog vuur de champignons en het gehakt
goudbruin.
Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water.
Giet af en laat uitlekken.
Vul de pastaschelpen met de gehaktmengeling.
Leg de pastaschelpen op de zoete aardappelsaus.
Giet de overige saus over de pastaschelpen
Bestrooi met gemalen kaas.
Zet alles in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende +/- 20 min.
Recept door Sanne De Weerdt